טיפים מומלצים בבניית אתר וחנות מסחר באינטרנט
אתרי בלוג
בלוגים מאוד נפוצים בשנים האחרונות ולכן אנו מקבלים המון פניות מלקוחות שמעוניינים להקים בלוג כאתר ראשי או כאתר נלווה לאתר הראשי שלהם. הבלוג מספק פלטפורמה לתכנים ולהעברת מסרים ללקוחות בית העסק וללקוחות פוטנציאליים.
אז מה העלות של הקמת בלוג? המחיר של בלוג בסיסי המקושר לאתר ראשי יכול לנוע סביב מ 750 ₪ ועד 1500 ₪ לבלוג בהתאמה אישית עם עיצוב ייחודי ועשרות/מאות קטגוריות ותתי קטגוריות.
אתרי פורטפוליו
אתרי פורטפוליו נועדו לבעלי מקצוע שמעוניינים להקים אתר שייתן דגש יותר ויזואלי לעבודות שלהם.
למשל צלמים, ציירים, אמנים וכדומה. אתרים אילו מורכבים בדרך כלל מעמודי פורטפוליו/גלריות, עמוד אודות וצרו קשר.
כמובן שגם כאן ישנם אתרי פורטפוליו מורכבים יותר ופחות. עלות הקמת אתר כולל חנות און ליין יכולה להתחיל החל מ 750 ₪ לאתר ולהגיע עד 14000 ₪ לאתר מורכב בהתאמה אישית.
פורטלים
פורטלים זה סיפור קצת שונה משאר הדוגמאות שנתנו כאן. אתרים מסוג זה בדרך כלל מורכבים יותר ודינמיים יותר. פורטלים הם אתרים גדולים שמרכזים מגוון רחב של אפשרויות בנושאים שונים. לדוגמא יכול להיות פורטל ספורט שבו יהיו כתבות, מאמרים, חנות, דפי נחיתה, עמודי מידע ועוד.
הקמת פורטל תהיה בטווח המחירים הגדול ביותר שנתנו עד כה. זה יכול להתחיל מ 3,000 ₪ לאתר פורטל ויכול להסתיים במעל 50,000 ₪ לפורטל מורכב יותר. כדי לדעת בצורה טובה יותר את עלות הקמת הפורטל תזדקקו לאפיון מקיף.
כמה עולה לבנות דף נחיתה
עלות הקמת דף נחיתה מורכב ממספר גורמים עיקריים אשר משפיעים על מחירי הקמת דף הנחיתה:
עיצוב דף הנחיתה – האם דף הנחיתה יעוצב על בסיס תבנית או לחלופין האם דף נחיתה מצריך עיצוב מותאם אישית ע”י מעצב.
האם דף הנחיתה יהיה מורכב מטקסט קצר וטופס? או שאולי יהיה דף נחיתה מסוג “One Page” דף זה הוא סוג של אתר אינטרנט עם Anchors או בעברית – עוגנים. דף זה יהיה בעל תפריט ניווט אשר יוביל לחלק המתאים בדף הנחיתה. כמו שאתם בטח מבינים, סוג זה של דפים הנו יקר יותר משום שהקמתו דורשת זמן רב יותר מאשר דף נחיתה רגיל.
התממשקויות
האם דף הנחיתה יתממשקו למערכת כלשהי? במידה וכן, צריך להוסיף להקמת הדף את העלות של ההתממשקות. זה יכול להיות תוספת של בין כמה מאות שקלים בודדים ועד ל 1000 ₪ במידה והחיבור יהיה למערכת ERP כגון פיוריטי.
לסיכום, עלות הקמת דף נחיתה מרשים ומעוצב עכשיו במבצע רק 500 ₪.
אתר דו לשוני
כשאתם מקימים אתר, אחד מהדברים שיכול להשפיע על המחיר בצורה ניכרת הוא נושא ה”דו לשוניות”. ברגע שתרצו שאתר האינטרנט שלכם או החנות הוירטואלית שלכם תהיה במספר שפות, יש לזה השפעה ישירה על המחיר שהאתר יעלה לכם. אנו ננסה לספק לכם מספר תרחישים ואת טווחי המחירים.
אתר דו לשוני מימין לשמאל ומשמאל לימין. לדוגמא, לוגו משמאל לעומת לוגו מימין בעברית. יישור טקסט לשמאל, כיוון טקסט משמאל לימין ועוד.
תרגום – האם חברת בניית האתרים תתרגם עבורכם את האתר לשפה שאתם רוצים? או שאתם מספקים את התרגום לשפות הנוספות.
בהקמת חנות וירטואלית דו לשונית ישנם פקטורים נוספים שיכולים להשפיע על המחיר. למשל, העלאת המוצרים בכמה שפות – הזנת התוכן תהיה יקרה יותר (זה משום שצריך להעלות את המוצר פעמיים עבור התרגום המוצר).
פלאגינים
אחד מהיתרונות הבולטים במערכת ישנם תוספים רבים המסופקים ללא תשלום או כחלק אינטגרלי מהתבנית המותקנת, אך לרוב התוספים השימושיים יותר הם בתשלום. עלות תוסף כולל התקנה והתאמה לתבנית יכול לייקר את האתר בין 20 ₪ ל 150 ₪ לחודש.
קידום שיווק ותחזוקה.
עלות תחזוקת עמוד עסקי במדיה, אתר אינטרנט תדמיתי, חנות וירטואלית הסכומים יכולים לנוע בין 69 ₪ ל 1000 ₪ לחודש תלוי בכמות המוצרים שיש לעדכן מידי חודש, כמות התכנים, כמות התמונות, כמות הטקסטים. כמו כן, חנות וירטואלית בדר”כ תהיה יותר דינמית מאשר אתר תדמיתי ויכולים להיות בה שינויים רבים יותר כגון: עדכון מבצעים, עדכון באנרים, הכנת דפי מבצע, עד 8 פוסטים בחודש כולל הפקת תמונות וקופירייטינג ברשתות ובדודל.
הזנת תכנים ומוצרים.
אם לוקח לכם בערך שעה להעלות עמוד לאתר, דעו שאתם לא לבד. ישנם בעלי עסקים רבים שמה נעשה, מחשב זה פחות תחום ההתמחות שלהם, והם זקוקים לעזרה בהזנת התכנים לאתר. בדיוק לשם כך ישנו השירות הבא: הזנת תכנים לאתר האינטרנט. שירות זה מתחלק למספר פרמטרים:
עיצוב ומיתוג תמונות והזנת התמונות באתר.
כמות התמונות יש אם בכלל.
האם צריך למתג את התמונות.
האם צריך לעשות להם אופטימיזציה ולהקטין אותם כדי שיהיו מכווצות לשימוש באתר.
האם האתר מקודם או נגיש וצריך לספק כותרת לכל תמונה ותמונה Seo.
הזנת מוצרים
מחיר הזנת מוצרים יכול לנוע בין 5 ₪ למוצר פשוט ועד 50 ₪ למוצר עם ווריאציות – הכוונה כאן היא למוצרים שיש להם כמה מאפיינים. למשל, מכנס שיש לו 3 מידות ו/או צבעים שונים. הזנת מוצרים אלו לוקחת זמן רב משום שלכל ווריאציה צריך לשים מחיר, מק”ט ותמונה שונה ועוד.
אופטימיזציית האתר
עלות אופטימיזציית האתר משתנה בין אתר לאתר. תלוי בכמות העמודים שקיימים באתר. אופטימיזציה טומנת בתוכה מספר דברים שהעיקריים ביניהם הם: יישום כותרת עמוד ייחודית, תגיות Meta ייחודיות, קישורים פנימיים בין העמודים השונים, מחקר מילות מפתח, שינוי כתובות ידידותיות ועוד.
עלות אופטימיזציה (קידום אורגני מובנה באתר)
אופטימיזציה לחנויות וירטואליות דורשת שעות עבודה רבות יותר. זאת משום שכאן דרושה אופטימיזציה לקטגוריות, למוצרים וקבלת החלטות רבות יותר ובעקבות זאת שינויים רבים יותר בכל מבנה האתר.
רכישת תמונות
למרות שזה נשמע כמו הוצאה קטנה, תמונות יכולות להיות הוצאה דיי רצינית בהקמת אתר אינטרנט. אם אין לכם תמונות משלכם ואתם מעוניינים לרכוש תמונות לאתר האינטרנט שלכם, תוכלו למצוא אותם באתרי מכירה השונים. המחירים של תמונות אלו יכול להיות בין 30 ₪ ל 150 ₪ לתמונה באיכות גבוה לפרסום. יש לשים לב שבדרך כלל שתרצו לרכוש תמונה באתר מכירה תצטרכו/יהיה שווה לכם יותר לרכוש חבילה של קרדיטים ולא תמונה אחת בודדת.
כמה עולה דומיין
דומיין זוהי ההוצאה הנמוכה ביותר שיש בעת הקמת אתר אינטרנט. דומיין עולה בין 50-100 ₪ לשנה.
עלות אחסון ואבטחה
אחסון אתרים מתחלק למספר דרגות:
נתחיל האחסון ואבטחה SSL ופלטפורמה שלמה של קישורים גיבויים וחיבורים לאתר שלכם, האפשרות להתממשק עם המערכות של גוגל ועוד.
המחיר נא בין 30 ₪ ל 150 ₪ לחודש.
שרת VPS – שרת וירטואלי הוא הנפוץ ביותר לאתרי חנויות וירטואליות. זאת משום שאתרים אלו לרוב ישתמשו במשאבים רבים יותר ויפעלו יותר מהר מאשר שרתים שיתופיים.